Framme i vackra Dehradun!

Nu är Johan och jag äntligen framme i Dehradun. Efter en lärorik vecka i Banglore hos Svalornas indienkontor, tog vi tåget från Bangalore till Dehradun. Det tog oss totalt 40 timmar. Jag kan minst sagt säga att det var väldigt skönt att komma fram till vårt guesthouse och ta en dusch…

Vi har redan varit i Dehradun en vecka men det känns som om vi har varit här mycket längre. Under veckan som gått har vi lyckats flytta in och packa upp, bekantat oss med närområdet, lärt känna våra roliga grannar och medarbetare på kontoret. Med Manto som är director på SOPHIA är det aldrig en lugn stund, det händer saker precis hela tiden. Han är verkligen en storyteller, han berättar allt ifrån SOPHIAs arbete med Van Gujjarerna till dramatiska kärlekshistorier. Manto och hans söner tar verkligen hand om oss, de bjuder oss ofta på långa middagar hemma hos dem.

I lördags gjorde vi vårt första fältbesök hos SOPHIAs Milk Programme, Johan kommer berätta mer om detta i nästa blogginlägg. Denna vecka väntas mer läsning och diskussion om SOPHIAs verksamhet samt ett fältbesök i skogen hos Van Gujjarerna, längtar! Den 30 september åker vi till byn Narayanbagar där Svalornas partnerorganisation UYRDC har sitt kontor, där stannar vi i en månad.

Vi hörs snart igen!

/Isabell