Overshootfestivalen blev en succé för klimathopp och social rättvisa

Den 27 juli arrangerade Svalorna tillsammans med flera andra organisationer en festival i Folkets park i Malmö för att uppmärksamma Overshoot-dagen. Med bra väder, härlig musik och spännande samtal med besökare blev festivalen väldigt lyckad. 

Svalorna var såklart med på ett hörn och hade ett infobord där vi uppmärksammade om Internationella året för hirs och vikten av hållbar odling för att motstå klimatkrisen. Vi delade också ut gratis fröer till odlingsintresserade och pratade om kopplingarna mellan miljörörelsen här i Sverige och i Sydasien. Många tog med sig ett exemplar av vår tidning Perspektiv hem – den kan du också läsa här om du vill läsa mer om vårt arbete för ett motståndskraftigt civilsamhälle i Indien.

Del av Svalornas infobord med en utställning om hirs.

Förutom infobord fanns det olika typer av workshops och kreativa aktiviteter att ta del i på festivalen, som uppcycling av kläder, kollektiv broderi och repair café. En av Svalornas grymma volontärer, Leonie Fasse, har projektlett Overshoot-festivalen och är väldigt nöjd.

Med hjälp av våra underbara sponsorer och volontärer har vi anordnat en lyckad festival för klimathopp och social rättvisa. Nu hoppas vi återkomma nästa år! Och att Overshoot-dagen förhoppningsvis blir senare och senare på året, så klart.

Missade du att vi var på Overshoot-festivalen i år? Följ oss på Facebook eller Instagram för att hålla koll på kommande evenemang. Vi ses nästa gång!